Интернет-библиотека read2read.net: читай-качай!

read2read.net / Список книг автора Крайтън Майкъл

Крайтън Майкъл - книги автора

Творчество автора (Крайтън Майкъл) представлено в следующих жанрах:
Детективы и Триллеры, Триллер, Фантастика, Научная Фантастика, Проза, Современная проза, Приключения, Путешествия и география, Морские приключения, Альтернативная история, Ужасы и Мистика, Историческая проза, Приключения, Старинное, Старинная литература, Наука, Образование, Культурология
 Обложка  Описание  Ссылки
Обложка книги Аборт Аборт

 Жанр: Детективы и Триллеры, Триллер


„Фантастична е… Обичам всичко, написано от Майкъл Крайтън, но ранните му медицински трилъри са ми любими.“

Стивън Кинг

Напрегнат, актуален, заемащ достойно място сред най-завладяващите и силни произведения на Майкъл Крайтън, този класически трилър за медицински скандал и убийство съчетава спираща дъха напрегнатост с проницателно изследване на медицинския морал в Америка.

Удостоен с наградата „Едгар“

Майкъл Крайтън завършва Харвардския медицински институт и работи като лекар-стажант, преди да реши да се посвети изцяло на писателската си кариера.

Читать или скачать книгу «Аборт»
Обложка книги Ген Ген

 Жанр: Фантастика, Научная Фантастика, Детективы и Триллеры, Триллер


Този дяволски умен роман слива в едно факти и художествена измислица и ни разказва задъхана история за един нов свят, където нищо не е такова, каквото изглежда!


ГОВОРЕЩА МАЙМУНА В ЯВА

Група туристи в Индонезия се кълнат, че са били ругани от говореща маймуна

в джунглата на Борнео…

УЧЕНИ ИЗОЛИРАТ „ГОСПОДАРСКИ“ ГЕН

Господството върху себеподобните ни е генетично обусловено?


НОВИ ТРАНСГЕНЕТИЧНИ ЛЮБИМЦИ НА ХОРИЗОНТА?

Гигантски хлебарки, кученца, които не порастват. Индустрията не спи.


Добре дошли в нашия генетичен свят.

Скоростен, яростен и извън контрол.

Това не е светът на бъдещето — това е нашият свят сега.


Дали на любим ваш човек не му липсват ТЕЛЕСНИ ЧАСТИ? На измиране ли са БЛОНДИНКИТЕ? Огледайте се — човешки същества ли са всички гости на трапезата ви? Разликата между хората и шимпанзетата е само в 4000 гени; затова ли ЕМБРИОНИТЕ НА ШИМПАНЗЕТАТА толкова приличат на човешки същества? И следва ли това да ни тревожи? Има НОВО ГЕНЕТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ ЗА НАРКОТИЧНАТА ЗАВИСИМОСТ — дали пък то не е по-лошо и от нея?

Живеем във време на НЕВЪОБРАЗИМ НАУЧЕН НАПРЕДЪК, време, когато е възможно да ПРОДАВАМЕ ЯЙЦЕКЛЕТКИТЕ И СПЕРМАТА СИ онлайн за хиляди долари и да изследваме съпрузите си за генетични заболявания.

Живеем във време, когато една пета от НАШИТЕ ГЕНИ СА ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ и когато нищо неподозиращи хора могат да бъдат преследвани из цялата страна само защото в хромозомите им се намира и един БЕЗЦЕНЕН ген…

Читать или скачать книгу «Ген»
Обложка книги Джурасик парк & Изгубеният свят Джурасик парк & Изгубеният свят

 Жанр: Проза, Современная проза


Пелена от секретност покрива един частен остров в териториалните води на Коста Рика, където една американска фирма за биотехнологии тайно от всички строи увеселителен парк. Дори консултантите на проекта не знаят какъв точно е той. А местните лекари изпадат в недоумение, когато един работник от парка пристига в болницата с разкъсвания по тялото, които изглеждат причинени от животно с огромни размери.

Година след това, когато първите поканени в „Джурасик Парк“ гости присъстват на четиридневна демонстрация, удивлението, шокът, а накрая и ужасът, който изпитват, разкриват страшното решение на тази тревожна загадка.

* * *

Изминали са шест години от свръхзасекретения и трагичен научен експеримент в джунглата на остров край бреговете на Коста Рика. Зловещият Джурасик парк, създаден там, бе възкресил флората и ужасяващата фауна от втория период на мезозойската ера — юрския. Амбициозното съчетание на наука и въображение обаче претърпява крах и паркът, динозаврите, дори островът сякаш завинаги са потънали в небитието.

Така ли е обаче?

Не.

Нещо е оцеляло…

Динозаврите се завръщат.

Читать или скачать книгу «Джурасик парк & Изгубеният свят»
Обложка книги Жертвата Жертвата

 Жанр: Фантастика, Научная Фантастика, Детективы и Триллеры, Триллер


Нещата никога не стават така, както си ги мислиш!


„Прости им Господи, те не знаят какво правят!“


Дълбоко в пустинята Невада компанията Займос е построила свръхмодерен секретен завод. В радиус от десетки километри наоколо няма нищо друго освен кактуси и койоти. Вътре осем души са в капан, защото отвън ги чака, търси ги, един хищен рояк от наночастици, който те сами са създали. С всеки час роякът става все по-голям и по-страшен и те трябва да намерят начин да го спрат, преди да е влязъл вътре — освен ако не е прекалено късно.


Майкъл Крайтън отново съчетава последните достижения на науката с неумолимо действие и създава технотрилър който се чете на един дъь и се помни дълго.

Читать или скачать книгу «Жертвата»
Обложка книги Изгряващо слънце Изгряващо слънце

 Жанр: Детективы и Триллеры, Триллер, Проза, Современная проза


След „Юрски парк“ Майкъл Крайтън поднася поредния си бестселър „Изгряващо слънце“, чиято екранизация, подобно на „Джурасик парк“, стана събитие във филмовия свят.

На пищен прием в нюйоркски небостъргач, собственост на японската фирма Накамото, е извършено убийство. Насред заседателната зала един любовен акт завършва с фатален край. Сексуално мотивирано деяние или… може би с политически привкус? В динамичното полицейско разследване писателят — виртуоз на трилъра, вплита два типа ценностни системи, два културни модела — на държавите, оспорващи си първенството на планетата. Едно слънце изгрява над Америка, японското, мъчейки се да засенчи нейната икономическа мощ, доминирането и присъствие в света. Кому принадлежи бъдещето — на напористата, експанзивна Америка или на незабележимо, но упорито преследващата амбициозните си цели Япония?

А вероятно българският читател ще си зададе още куп въпроси, свързани със съдбата на собствената му страна, породени от недвусмисленото послание на автора — просперитетът и престижът са несъвместими със зависимостта от нечие влияние, от нечий финансов и психологически натиск.

Читать или скачать книгу «Изгряващо слънце»
Обложка книги Изгубеният свят Изгубеният свят

 Жанр: Фантастика, Научная Фантастика


Изминали са шест години от свръхзасекретения и трагичен научен експеримент в джунглата на остров край бреговете на Коста Рика. Зловещият Джурасик парк, създаден там, бе възкресил флората и ужасяващата фауна от втория период на мезозойската ера — юрския. Амбициозното съчетание на наука и въображение обаче претърпява крах и паркът, динозаврите, дори островът сякаш завинаги са потънали в небитието.

Така ли е обаче?

Не.

Нещо е оцеляло…

Динозаврите се завръщат.

Читать или скачать книгу «Изгубеният свят»
Обложка книги Конго Конго

 Жанр: Фантастика, Научная Фантастика, Приключения, Путешествия и география, Детективы и Триллеры, Триллер

Обложка книги Микро Микро

 Жанр: Детективы и Триллеры, Триллер


Трима мъже са открити мъртви в заключен офис в Хонолулу. Няма следи от борба, ако не се броят изключително тънките разрези по телата им. Единствената улика е мъничък робот с ножове, почти невидим за човешко око.

Седем специализанти биолози от Кеймбридж, Масачузетс, са привлечени от новооснована компания, занимаваща се с биотехнологии. „Наниджен Майкротекнолъджис“ ги изпраща в своята загадъчна лаборатория на Хаваите, като им обещава достъп до средства, които ще открият нови хоризонти пред науката. Но щом се озовават в джунглите на Оаху, младите учени попадаш във враждебна среда, в която изненадите и опасностите дебнат на всяка крачка. Въоръжени единствено с познанията си за природата, те се превръщат в жертва на невероятно мощна и необуздана технология. За да оцелеят, трябва да овладеят оръжията на самата природа.

„Микро“ изправя природа срещу технологии в типичния за Крайтън стил. Довършен от автора на научнопопулярна литература Ричард Престън, този рушащ границите трилър смесва научните факти със завладяваща художествена измислица, за да създаде поредния вълнуващ технологичен шедьовър.

Вселена, която е твърде малка, за да се види, но е твърде опасна, за да се подмине…

Читать или скачать книгу «Микро»
Обложка книги Пиратски ширини Пиратски ширини

 Жанр: Приключения, Морские приключения


Ямайка през 1665 г. е самотен аванпост на британските сили сред испански води в окъпаните от слънце Кариби. Столицата й Порт Роял е град на главорези, кръчми и бардаци — най-неочакваното място за организиране на атака срещу намираща се наблизо испанска твърдина.

Точно това обаче смята да направи известният капер Чарлз Хънтър, с дискретното съдействие на губернатора сър Джеймс Алмънт.

Целта е Матансерос, пазен от кръвожадния Казала и смятан за непревземаем заради мощните си оръдия и отвесни скали.

Буканиерите на Хънтър трябва да се справят не само с испанския флот, но и с други смъртни опасности — свирепи урагани, канибали, дори морски чудовища. Но ако успеят, тези събрани от кол и въже хора не само ще влязат в историята, но и ще станат баснословно богати.


Майкъл Крайтън е един от най-обичаните автори на бестселъри на всички времена!

Ню Йорк Таймс


Майкъл Крайтън е роден в Чикаго през 1942 г. Автор е на романите „Щамът Андромеда“, „Сфера“, „Ген“, „Състояние на страх“, „Жертвата“, „Фатален срок“, „Юрски парк“ и др. Създател е и на телевизионния сериал „Спешно отделение“. Крайтън е сред най-популярните писатели в света и неговите книги са пресъздадени в тринадесет филма и са преведени на тридесет и шест езика. Майкъл Крайтън почина през 2008 г.

Читать или скачать книгу «Пиратски ширини»
Обложка книги Разкриване Разкриване

 Жанр: Проза, Современная проза

Обложка книги Сфера Сфера

 Жанр: Фантастика, Научная Фантастика, Детективы и Триллеры, Триллер


На дъното, дълбоко под повърхността на Тихия океан, лежи тайнствен космически кораб. Необяснимо и странно е всичко свързано с него, но най-вече СФЕРАТА.

Читать или скачать книгу «Сфера»
Обложка книги Състояние на страх Състояние на страх

 Жанр: Детективы и Триллеры, Триллер


• В Париж един физик умира, след като е демонстрирал лабораторен експеримент по молба на красива посетителка.

• В джунглите на Малайзия мистериозен клиент купува смъртоносна кавитационна технология, изработена по поръчка.

• Във Ванкувър малка изследователска подводница е дадена под наем за проучвания във водите край Нова Гвинея.

• В Токио един агент на разузнаването се опитва да разбере какво означава всичко това.

Така започва този вълнуващ провокиращ технотрилър на Майкъл Крайтън. Единствено неговото умение да съчетае научните факти с вълнуващи приключения е в състояние да доведе тези толкова различни елементи до напрегнат финал.

Това е най-мащабният трилър на Крайтън.

„Състояние на страх“ води читателя от ледниците на Исландия до вулканите на Антарктика, от Аризонската пустиня до джунглите на Соломоновите острови, от улиците на Париж до плажовете на Лос Анджелис.

Романът препуска напред с шеметна скорост и дори и за миг не спира да провокира ума ни и закостенелите ни убеждения.

Читать или скачать книгу «Състояние на страх»
Обложка книги Тринадесетият воин (или Ръкописът на Ибн Фадлан, в който се разказва за неговите преживявания сред нордмените през 922 г. след Христа) Тринадесетият воин (или Ръкописът на Ибн Фадлан, в който се разказва за неговите преживявания сред нордмените през 922 г. след Христа)

 Жанр: Фантастика, Альтернативная история, Ужасы и Мистика, Проза, Историческая проза, Приключения, Путешествия и география, Приключения, Старинное, Старинная литература, Наука, Образование, Культурология


Майкъл Крайтън е автор на редица бестселъри, сред които „Щамът Андромеда“, „Джурасик Парк“, „Изгряващо слънце“, „Големият влаков обир“, „Сфера“, както и сценарист на сериала „Спешно отделение“. Той е режисирал някои от филмите по своите романи. Сценарист е на филма „Тринадесетият воин“.

Читать или скачать книгу «Тринадесетият воин (или Ръкописът на Ибн Фадлан, в който се разказва за неговите преживявания сред нордмените през 922 г. след Христа)»
Обложка книги Щамът Андромеда Щамът Андромеда

 Жанр: Фантастика, Ужасы и Мистика, Научная Фантастика


Може би не е най-известната творба на Крайтън, но по нея има заснети не един, а цели два едноименни филма. Американски изследователски спътник се приземява аварийно в малко градче от Средния Запад. Часове по-късно всички жители и екипа изпратен да прибере спътника са мъртви… всички освен двама.

Свикан е свръхсекретен екип за борба с вируси и биологични и надпреварата започва. Защото постепенно ветровете ще отнесат вируса към Западното крайбрежие, където потенциалните жертви ще са десетки милиони.

Читать или скачать книгу «Щамът Андромеда»
Категории
По книгам: А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ы Э Ю Я [EN] [0-9]
По авторам: А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Ю Я [EN] [0-9]
По сериям: А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Ю Я [EN] [0-9]